ARRENDAMENT D’ ANIMAL/S DE CARGA

 

BOYER Fabien –criador d’equins- SIRET n° 513 522 847 00013

Hameau de Los Masos 66320 VALMANYA – 06 02 29 34 54

caravanigou@laposte.net

 

 

Es lloga a …………………………………………………………………………………………………

equipat(s) d’una albarda, manta de protecció, cabestre, collar, ronsal i de ……………………………………………

Per al responsable (del grup, de la família)

Cognoms: …………………………………………………….. Nom : ………………………………………

(Telèfon mòbil disponible durant la ruta : …………………………………………………………….)

Per un passeig / ruta de ………………………………………………………………………………

Data / Hora de sortida……………………… Data / Hora d’arribada …………………………………….

Total a pagar : …………………€

 

 

Jo, el sotasignat, …………………………………………………. asseguro tenir coneixement del present contracte i dels seus annexos: Assegurances, seguritat, consells útils.

Data / Firma

 

 

ANNEXOS AL CONTRACTE D’ARRENDAMENT

 

ASSEGURANCES

 

L’assegurança de responsabilitat civil explotació es farà càrrec només en el cas de falta inexcusable per la meva part, danys corporals, materials i inmateriales causats.

 

Tots els acompanyants durant la ruta amb animals no seran tinguts en compte per l’assegurança, ni els nens susceptibles de muntar sobre els animals. El transport d’un nen sobre l’animal es farà sota tota responsabilitat dels adults que l’acompanyin; aquesta és una activitat de transport de carga i no d’equitació.

 

Per tant, és necessari que els senderistes disposin d’una assegurança personal d’accidents i de responsabilitat civil general.

 

 

SEGURIDAD

 

1) L’animal ha d’anar sempre subjectat del ronsal per un adult.

2) No enrolleu mai el ronsal a la seva mà, subjecteu la corda doblada sobre si mateixa amb un nus al final que podrà servir per frenar.

3) Camineu davant de l’animal o a l’alçada del seu cap. L’animal no ha d’anar davant.

4) Per travessar un gual o un pas complicat, subjecteu l’animal al final de la corda al nivell del nus i col·loqueu-vos a distància davant d’ell. (Podria ser que volgués fer un salt)

5) Quan feu una pausa, lligueu l’animal en un suport sòlid, vigileu que no s’emboliqui el cordill i que no es tombi sobre l’esquena amb la carga a sobre. Descargueu les bosses d’equipatge però deixeu l’albarda posada. Abans de reiniciar la marxa, no oblideu comprovar l’albarda, la manta de protecció, la cingla i la distribució del pes.

6) Aneu amb compte amb els moviments bruscos de les potes i de la cua que fan les bèsties quan intenten espantar les mosques.

7) Aneu amb compte quan es creuin amb un altre animal, no el deixeu ensumar ni acostar-s’hi.

 

CONSELLS ÚTILS

 

Eviteu les vel·leïtats des del principi, mostreu al vostre animal, amb suavitat i fermesa, que coneixeu les regles i que sou vosaltres qui maneu i no al revés …

 

Per avançar digueu: « YEP ! »; per parar l’animal digueu « O LA ! »

 

Si deixeu menjar al vostre animal durant tot el camí, abaixarà el cap constantment i us costarà dirigir-lo.

 

Si el vostre animal s’atura verifiqueu que no hi hagi alguna cosa que falla ( albarda, manta, la mancança d’algun company, o alguna altra cosa, penseu que ha de fer les seves necessitats…) i demaneu-li que continuï: « YEP ! »

Respecteu al vostre animal i ell us respectarà.